Oriëntatie op de arbeidsmarkt

Wanneer je langere tijd niet gewerkt hebt is het soms lastig te bedenken welke functie nog bij je past. 'Welk werk kan ik nog wél doen rekening houdend met de situatie waarin ik me nu bevind' is een vraagstuk dat wij dagelijks met mensen onderzoeken en oplossen.

De ervaren loopbaan, - en re-integratie adviseurs kijken samen met jou naar wie je bent en naar wat jij nog wel kan in jouw huidige situatie. We kijken naar jou als persoon : wat zijn jouw kernwaarden en jouw drijfveren en waar ligt je passie?

Het kan ook zijn dat jij in het verleden eigenlijk al jouw ideale functie bekleed hebt. Maar dat je deze helaas niet meer kunt uitvoeren vanwege een beperking of ziekte. We zoeken dan verder naar 'the next best thing'. We zoeken altijd naar realistische en haalbare oplossingen.

Hoe doen we dat?
Onze begeleiding is altijd 1-op-1. Samen met jouw persoonlijke coach tijdens gesprekken van ongeveer een uur onderzoek jij jouw arbeidsmogelijkheden. Middels verschillende opdrachten, oefeningen en kaartspellen leer jij jezelf steeds beter kennen. Daarnaast is het mogelijk om online persoonlijkheids, - en beroepentesten te doen. De testresultaten worden met je besproken en geanalyseerd. Ook kijken we op een realistische manier naar de arbeidsmarkt. Waar liggen de kansen in jouw regio en naar welke functies is op dit moment juist minder vraag. Alles is erop gericht om jou het antwoord te geven op de vragen 'Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik'.

En dan?
Zodra jij weet welke loopbaanrichting jij kiest helpen we je praktisch verder. We adviseren je bij het opstellen van jouw CV maar ook met jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Wat zeg ik wel en niet en hoe verklaar ik het gat op mijn CV? Is het nodig om een Linkedin profiel te hebben? Al deze zaken komen aan bod in jouw Werkfit traject.
Klanttevredenheidscijfer:

8,5

Werkfit maken
Wille loopbaan klikgesprek

Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Door gebeurtenissen zoals ziekte of ontslag kan het zijn dat je weerbaarheid op mentaal gebied een knauw heeft gekregen. Tijdens dit deel van het traject werken we aan het versterken van zelfvertrouwen en het verbeteren van het zelfbeeld.

 

 

Oriëntatie op de arbeidsmarkt

Met hernieuwd zelfvertrouwen ga je aan de slag om te onderzoeken welke functies en branches passend zijn in jouw nieuwe situatie. Jouw loopbaanvraagstuk staat hierbij centraal. Wellicht heb je tot voor kort werk gedaan dat je vanwege een beperking nu niet meer kunt doen. We gaan onderzoeken wat nog wel kan en welke mogelijkheden er nog wél zijn.

Versterken werknemersvaardigheden

Wanneer je langere tijd niet gewerkt hebt, is het soms een uitdaging om weer terug te gaan naar een regulier werkritme.  Het derde onderdeel van het Werkfit traject is het ‘versterken van de werknemersvaardigheden’. 


Wil je vanuit jouw uitkering aan de slag als zelfstandige?

 Wille heeft een programma op maat voor mensen met dit doel. We bekijken wat er nodig is om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten. We onderzoeken de markt om te kijken of er voldoende vraag is naar jouw product of dienst. 

Bianca Zonneveld

Vanuit vrijwilligerswerk doorstromen

naar een betaalde functie.

Ik was jarenlang zweminstructrice waarbij ik het werken met kinderen heel erg leuk vond. Na een periode van ziekte heb ik mij aangemeld bij Wille om samen met mij te onderzoeken welk beroep passend is. Al tijdens het eerste gesprek met de loopbaancoach voelde het meteen helemaal goed.

De coach is laagdrempelig, open, begripvol en het is zo fijn als iemand eindelijk een keer naast je staat. Ook is zij heel duidelijk en geen meeloper zodat je echt iets aan haar hebt. “We pakken je aan, maar wel met liefde”, zei ze dan.

 

Wille werkt in veel verschillende steden in Nederland. Er is altijd een coach bij jou in de buurt!