Ervaringen

Richard Adriaanse

Op latere leeftijd totaal iets anders gaan doen, kan echt!

Na meer dan 15 jaar als vergunningverlener te hebben gewerkt bij gemeente Haarlem werd het voor mij tijd om een andere weg in te slaan. Tijd om eindelijk werk te gaan doen dat echt bij mij past. Maar hoe pak je dat aan? Mijn werkgever gaf mij de kans om onder begeleiding een nieuwe richting te zoeken en bracht mij in contact met Wille. Samen met mijn Wille loopbaanadviseur ben ik gaan onderzoeken welke functies goed bij mij zouden passen. Ik heb verschillende online en offline testen gedaan, opdrachten gemaakt en gesprekken gevoerd. Ik heb mijzelf daardoor veel beter leren kennen.

 

 

Kyra van Hoof

Van commercieel projectmanager naar een functie die veel meer voldoening geeft.

Toen ik net 30 was werkte ik in loondienst als commercieel projectmanager. Bij de loondienst functie werkte ik 70 uur per week zonder voldoening en zat ik niet op mijn plek waardoor ik overspannen raakte. Ik werd vroeger eigenlijk gelokt om carrière te maken. “Je moet financieel zelfredzaam zijn en carrière maken .” Maar de hele wereld hoeft toch niet op z’n tenen lopen? De coaches van Wille hebben me geholpen om erachter te komen wat beter bij mij past. Ook kwam ik erachter dat mijn drijfveren niet overeenkwamen met het werk dat ik deed. Ik was heel goed in het werk, alleen ik vond het niet leuk. Die commerciële wereld paste helemaal niet bij me. Ik wilde zelfstandig zijn, ambulant werken en mijn werktijden zelf kunnen bepalen.

Bianca Zonneveld

Vanuit vrijwilligerswerk doorstromen naar een betaalde functie.

Ik was jarenlang zweminstructrice waarbij ik het werken met kinderen heel erg leuk vond. Na een periode van ziekte heb ik mij aangemeld bij Wille om samen met mij te onderzoeken welk beroep passend is. Al tijdens het eerste gesprek met de loopbaancoach voelde het meteen helemaal goed.

De coach is laagdrempelig, open, begripvol en het is zo fijn als iemand eindelijk een keer naast je staat. Ook is zij heel duidelijk en geen meeloper zodat je echt iets aan haar hebt. “We pakken je aan, maar wel met liefde”, zei ze dan.

 

Mardy Schouten

Zelfstandig ondernemerschap past het beste bij mij.

Na een heftig ongeluk tijdens een reis door China kon ik lange tijd niet werken, ik ging een volledig revalidatie traject in om alles wat mogelijk was eruit te halen, opnieuw leren lopen was mijn missie. Voor mijn ongeluk werkte ik in de makelaardij. Helaas was het (lichamelijk) niet mogelijk mijn werk direct te hervatten. Via het UWV kwam ik bij Wille terecht. Ik mocht uit 3 bedrijven kiezen. Wille reageerde snel en adequaat en zo begon mijn eerste van twee trajecten bij hen. Mijn eerste traject was een Werkfit traject. Bij de eerste afspraak wist ik niet wat precies de bedoeling was en dacht: “We gaan wel zien wat we er wijzer van worden”. Gelukkig heeft het traject mij heel erg geholpen. Je maakt tijdens het traject bepaalde processen door. 

Desiree Vooijs

Het traject leerde mij dat je echt meer kunt dan dat je denkt!

Ik ben op een vervelende manier thuis komen te zitten met een burnout. Daar bovenop kreeg ik in korte tijd 3 maal een auto-ongeluk en moest ik revalideren. Tijdens de revalidatie ben ik begonnen met afvallen en sporten wat me alweer wat sterker maakte. Het UWV stelde voor om een traject te gaan volgen waarin ik ging onderzoeken waar mijn interesses en kracht lagen.
In het begin dacht ik: “Wat doe ik hier?” Ik ben namelijk vrij nuchter ingesteld. Maar al snel vond ik het juist heel leuk en de uitkomsten waren verrassend. Als je zo lang bij een baas gewerkt hebt dan vergeet je eigenlijk waar je liefde ligt.

Falou Kassé

Naast het artiestenvak heb ik meerdere zijsporen onderzocht.

Ik ben artiest en nadat ik een tijdje was uitgevallen wilde ik graag weer aan de slag gaan. Misschien als artiest maar misschien ook wel in een ander beroep. Voor het artiestenvak heb ik de opleiding HBO Bachelor of Arts voor behaald aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam en ik heb de nodige ervaring opgebouwd. 

Cathelijne Lania

Als Friezin hoefde je mij niet uit te leggen dat Wille plezier betekent.

“Wille Coaching benaderde ons voor een re-integratie plaatsing. Wat een match, geweldig gevonden. Bij A Beautiful Story maken wij sieraden in Nepal om zoveel mogelijk lucky jobs te creëren. De makers kunnen met hun talent hun leven op de rit zetten. We groeien snel, doen alles op ons gezond verstand, maar missen soms mensen met expertise.

 

 

Fret’nel Huinink 

Geen baan, geen huis en nu alles weer op de rit.

 

Via het UWV mocht ik een re-integratietraject gaan volgen. Ik zat best in een lastig parket: ik had geen baan en was dringend op zoek naar een woning. Tijdens het eerste gesprek met de reintegratieadviseur hebben we al heel veel dingen op een rij gezet wat heel fijn was. Ze adviseerde mij om eerst aan de slag te gaan met mijn financiën en een vaste baan te zoeken. Tegelijkertijd had ik het geluk dat ik een woning toegewezen kreeg in Rotterdam. Mijn re-integratieadviseur was een hele goede coach en ze had echt plezier in haar werk.

Marleen Philippo

Gelukkig mocht ik zelfs twee trajecten volgen bij Wille.

 

Ik was werkzaam in de psychiatrie als persoonlijk begeleider in opleiding. Helaas viel ik uit en heb ik jaren niet kunnen werken door een gebrek aan balans. Van het UWV mocht ik een traject gaan volgen om aan mijn doelen te werken. Ik kreeg 3 bedrijven om uit te kiezen en heb mijn oog laten vallen op Wille. Ik heb me tijdens het traject heel erg op mijn gemak gevoeld. De re-integratiecoach was heel betrokken en persoonlijk in haar begeleiding.

 

Veronica Hamer

Een gestructureerd en tegelijk open en persoonlijk coachingstraject

Na een heftige periode waarin ik ernstig ziek ben geweest stond mijn wereld op zijn kop. Tijdens mijn herstel ben ik via het UWV bij Wille terecht gekomen waar ik na het eerste gesprek meteen een goed gevoel over had. De coach ervaarde ik gelijk als een prettig en heel open persoon.

Vanuit het UWV kon ik twee oriënterende gesprekken voeren met verschillende coaches, maar mijn keuze voor Wille was snel gemaakt omdat de coach bij Wille een stuk minder zakelijk en juist zachtaardig was. 

Rob Visser

’60 plusser en succesvol weer aan de slag.’ 

 

Tot mijn 55ste heb ik altijd hard gewerkt. Op die leeftijd kreeg ik helaas een hartaanval en heb ik een open hartoperatie ondergaan. Daarna wilde ik toch graag weer aan de slag maar wist niet goed hoe en waar te beginnen. Gelukkig kwam ik bij de dames van Wille terecht. Vanaf dag 1 was dat een warm bad.
Ik zat vanwege mijn situatie echt in de put maar ieder keer weer was het een feestje om met de re integratiecoach te mogen praten.

Mieke van der Schaft

Na een burn-out met vertrouwen de toekomst in.

Na 24 jaar werken werd mijn functie opgeheven. Dit was een grote klap die helaas resulteerde in een burn-out. Het UWV raadde mij aan om een Werkfit Maken traject te gaan volgen om samen met een re-integratie adviseur te werken aan herstel. Na meerdere bureaus te hebben onderzocht heb ik gekozen voor Wille. In het begin was het best lastig. Ik was het vertrouwen in mezelf, de maatschappij en al helemaal in werkgevers volledig kwijtgeraakt. De re integratiecoach toonde begrip en dat had ik precies nodig. Ik kreeg steeds meer vertrouwen en durfde steeds meer.
Review eigen bedrijf - koe

de heer A.A. uit Leeuwarden

Keer op keer tegenslagen, maar nu een succesvol eigen bedrijf

Ik werkte voor een Internationaal bedrijf waar het de standaard was om elke week meer dan 100 uur bezig te zijn. Mijn lichaam gaf mij veel signalen af dat ik afstevende op een burn-out, wat ik nu retrospectief kan zeggen. Ik maakte wel eens het grapje “beter afgebrand dan uitgedoofd”. Maar hoe fout die opmerking, hoe verschrikkelijk het was om in een burn-out te belanden, daar had ik geen benul van. Ik dacht dat succesvolle mensen geen burn-out konden krijgen en dus luisterde ik niet naar de signalen van mijn lichaam. Ik voelde me niet fit, maar futloos, gewoon moe, heel heel moe. Daar moest wat aan gedaan worden en dus ging ik intensiever sporten, met als gevolg: een hartstilstand… die ik overleefde. Dit incident gaf me het teken om anders te gaan leven. En terwijl ik werkte aan mijn herstel, kwam de zoveelste klap: het bedrijf waarvoor ik werkte ging failliet. Een burn-out, een hartstilstand en een faillissement… dat was te veel en mijn horizon was weggeslagen.