Reintegratie tweede spoor

Ondersteuning bij het vinden van een duurzaam passende baan.

Je bent ziek en het eerst ziektejaar heeft nog geen passende oplossing gebracht. Het levert soms stress en vragen op. Soms heeft jouw zelfvertrouwen er een deuk van gekregen. Bij een tweede spoortraject gaat Wille met jou op zoek naar mogelijkheden die er nog wél zijn.

Wille helpt je graag jouw loopbaan weer op de rails te krijgen.
Onze methodes zijn gebaseerd op positiviteit en op omdenken in
lastige situaties. We gaan samen met jou op zoek naar een nieuwe
passende en duurzame functie.

De reïntegratieadviseurs van Wille begeleiden mensen al jaren
met veel plezier van werk naar werk.
Ons klanttevredenheidscijfer (ieder jaar gemeten door
onderzoeksbureau Contenza) is dan ook gemiddeld een 8,6.

Re-integratie tweede spoor klanttevredenheid

Onze kernwaarden

Re-integratie tweede spoor persoonlijk

Persoonlijk

Jij krijgt een vaste coach door wie je 1-op-1 wordt begeleid. De communicatielijnen zijn kort.

Positief en optimistisch

Wille betekent ‘plezier’ in
de Friese taal. We richten ons op wat jij wél kan. Wille werkt volgens de methodes van de positieve psychologie die zich baseert op veerkracht en optimisme.

Re-integratie tweede spoor pragmatisch doelgericht

Pragmatisch en doelgericht

We werken stap voor stap en met een nuchtere inslag naar het vooraf gestelde doel.

Re-integratie tweede spoor professioneel

Professioneel

Al onze coaches zijn gecertificeerd en hebben ruime werkervaring. Je mag van onze organisatie een professionele houding verwachten.

Onze Aanpak

Een flexibel pakket zodat jij optimaal geholpen wordt.

1.Coaching: Werken aan je persoonlijke effectiviteit. Door even stil te staan en jezelf onder de loep te nemen win je juist veel tijd. Hoe is mijn situatie nu, hoe wil ik het in de toekomst en wat moet ik doen om niet in dezelfde valkuilen te trappen als voorheen? Misschien kun jij door omstandigheden jouw oude functie niet meer uitvoeren. We ondersteunen jou in dit complexe proces. Samen met jouw coach onderzoek jij de mogelijkheden die er nog wél zijn. Samen komen we tot een oplossing.

2.Beroepenoriëntatie: Richting bepalen middels online en offline testen. Welke functie zijn er en welke past bij mij in mijn situatie? We werken met de persoonlijkheids,- en beroepentesten van IXLY: moderne online testen die jouw motieven en drijfveren meten. Vervolgens worden dezen door de test vertaald naar concrete beroepsmogelijkheden. Wil je liever offline aan de slag? Dat kan ook. Wille heeft verschillende oefeningen, opdrachten en persoonlijkheids,- en beroepenspellen die jou de antwoorden geven die je nodig hebt.

3.Arbeidsmarktoriëntatie: Het in kaart brengen van branches en sectoren. Waar kom jij het beste tot je recht? Heb je omscholing nodig? We onderzoeken samen met jou de mogelijkheden. Misschien heb je wel recht op omscholingsbudget vanuit de overheid. Wij hebben alle kennis in huis. Spannend om weer aan de slag te gaan? Wellicht is een korte werkervaringsplaats dan de juiste eerste stap. Ook daarmee kunnen wij jou helpen. Aan het eind van deze module heb jij jouw loopbaanprofiel helemaal ingevuld. Een soort boodschappenlijst met al jouw voorwaarden en wensen ten aanzien van jouw nieuwe job.

4.Jobsearch en solliciteren: We zetten ons uitgebreide netwerk in om jou aan een passende baan te helpen. Daarnaast zorgen we ervoor dat jij helemaal wordt klaargestoomd voor sollicitatiegesprekken. We werken volgens de beproefde aanpak van sollicitatiegoeroe Aaltje Vincent. Ook jouw brieven en CV zien er na het traject uiteraard tip top uit.

Dat klinkt alvast goed. Maar doen jullie nog meer? Zeker! Alle deelnemers van (volledige) individuele trajecten hebben toegang tot verschillende workshops en aanvullende diensten.

Doe mee aan workshops

Doe mee aan onze trainingen zoals effectief Linkedin gebruik, personal branding of bijvoorbeeld de workshop werkplezier. Ze zijn erop gericht jou (weer) klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Ook het aanleren van gespreksvaardigheden behoort tot de mogelijkheden. Jij leert jezelf in deze workshop uitstekend presenteren. Voor een sollicitatiegesprek draai jij straks je hand niet meer om.

Budgetcoach

Wil jij voordat je een belangrijke keuze maakt over jouw toekomst eerst meer inzicht in jouw financiën? Dat begrijpen we. Daarom kun je bij Wille een sessie boeken bij onze budgetcoach. Zij zet alles voor je op een rij en kijkt ook waar je bijvoorbeeld nog kunt besparen.

Personal trainer

Onze loopbaancoaches werken met jou aan jouw zelfvertrouwen en zelfinzicht zodat je
straks de goede keuze maakt ten aanzien van jouw nieuwe baan. Wille gelooft in een
holistische aanpak: je goed voelen heeft te maken met je mentale én fysieke
weerbaarheid. Daarom kun je tijdens jouw traject kiezen voor de begeleiding van een
van onze personal trainers naast de begeleiding van de loopbaancoach. Vol
zelfvertrouwen ga jij straks terug naar de arbeidsmarkt!

We begrijpen dat je in deze situatie veel vragen hebt. Wat wordt er bij een tweede spoortraject eigenlijk van jou als werknemer verwacht?

Sinds het traject bij Wille is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid.

En wat mag je van ons verwachten?

Ja!

Ik wil graag een clickgesprek inplannen. Klik hier