Loopbaantraject

Past deze baan nog bij mij? Heb ik nog voldoende werkplezier? Ga ik deze baan doen tot mijn pensioen of ontwikkel ik me verder? Er zijn veel redenen om eens na te gaan of de weg die je aan het bewandelen bent nog steeds passend is. Of dat het wellicht tijd is voor verandering.

Samen met jouw loopbaanadviseur creëer jij inzicht in jouw eigen carrièrepad, inventariseer jij jouw talenten, motivatie, drijfveren en ambitie. Wille begeleidt jou bij deze zoektocht.

Ons fasensysteem is het uitgangspunt van het traject. Dit is een bewezen effectieve methode waarbij jij door middel van oefeningen en opdrachten antwoord geeft op de loopbaanvragen ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’.

Wil jij naast de opdrachten ook een online persoonlijkheids, – of beroepentest doen? Dat kan. Wille werkt met IXLY: moderne online testen die jouw motieven, interesses en drijfveren meten.

Fase 1

Wie ben ik? In deze fase werk jij aan persoonlijk leiderschap. Tijdens het traject leer jij jezelf steeds beter kennen waardoor je in staat bent de regie te nemen over je eigen carrière. Wat zijn jouw kernwaarden en waar sta jij voor? Wat geeft je energie en waar ‘loop je op leeg’? Wat vind jij belangrijk in het leven? Jij krijgt inzicht in jouw persoonlijke drijfveren en motieven waardoor je straks betere keuzes kunt maken ten aanzien van jouw toekomst.

Fase 2

Wat kan ik? Wat zijn jouw kwaliteiten en vaardigheden? Waar liggen jouw interesses? Waar ben jij goed en in welke sector of branche kom jij het beste tot je recht? Dit zijn vragen die jij beantwoordt in de fase ‘wat kan ik’. We werken met opdrachten en oefeningen maar ook met verschillende online en offline beroepenspellen zodat jij meer inzicht krijgt in jouw mogelijkheden.’

Fase 3

Wat wil ik’ behandelt tenslotte de de praktische voorwaarden die jij stelt aan een nieuwe baan. We onderzoeken waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen. Na het beantwoorden van deze vragen stellen we jouw loopbaanprofiel op. Met daarin alle bouwstenen van het traject. Een overzicht van jouw drijfveren, motieven, vaardigheden en wensen vertaald naar concrete functies.

Aan de hand van jouw zorgvuldig opgestelde loopbaanprofiel kun jij nu de keuzes maken die voor jou het beste zijn. Je hebt jouw situatie systematisch en vanuit verschillende oogpunten bekeken. Ga je die opleiding doen, een carriereswitch maken of misschien besluit je juist wel dat jouw huidige baan zo gek nog niet is! De toekomst is aan jou!

'Een carrièreswitch is spannend maar opent ook nieuwe deuren!'

Ja!

ik wil graag vrijblijvend kennismaken om te bespreken of een loopbaantraject iets voor mij is.