Partners

Esther de Jonge

Freelance Loopbaan,- en reïntegratieadviseur

Esther is freelance loopbaancoach bij Wille. Zij begon haar eigen loopbaan ooit in de zakelijke dienstverlening en heeft daarin 20 jaar verschillende rollen in het management vervuld. Sinds een aantal jaren heeft Esther haar eigen coachingsbedrijf.

”Ik heb mij ontwikkeld als professioneel talent, -en zelfleiderschap coach, loopbaancoach en trainer. De afgelopen jaren heb ik veel kandidaten mogen begeleiden bij het waarmaken van hun ambities zonder zichzelf te verliezen. Het is mijn missie om eraan bij te dragen dat mensen hun talent leren ontdekken EN toepassen, zodat hun werkgeluk substantieel toeneemt. Bij Wille staat het plezier voorop. Een waarde die voor mij persoonlijk dan ook heel belangrijk is. Niet voor niets hangt bij mij deze toepasselijke spreuk aan de muur: Life is short, smile while you still have teeth!”

Antoinette Overzet – Valkema

Freelance Loopbaan, -en reïntegratie adviseur

Ik ben mijn loopbaan begonnen in de financiële dienstverlening. Als snel merkte ik dat ik iets meer mét mensen en vóór mensen wilde betekenen en heb toen de overstap gemaakt naar de uitzendbranche. Voor diverse organisaties was ik verantwoordelijk voor de in-door-uitstroom van flexpersoneel.

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als consultant kreeg ik de kans te gaan werken als loopbaancoach en trainer. Een mogelijkheid die ik kreeg doordat ik zelf de keuze heb gemaakt om op zoek te gaan naar een andere baan. “Ik heb zelf ervaren dat wanneer je (weer) energie krijgt van je werk, je een gelukkiger mens bent!”

Al bijna 10 jaar werk ik als loopbaancoach en trainer en begeleid ik dagelijks kandidaten in hun zoektocht naar nieuw werk(geluk). Mijn werkwijze is inspirerend, enthousiast en praktisch. ‘Wanneer je stappen durft te zetten, kom je verder’. Als werkgeluk-deskundige adviseer en motiveer ik kandidaten om keuzes te maken in hun loopbaan. Mijn motto is: ‘Wees gelukkig in je werk. Doe waar je goed in bent en waar je voldoening uit haalt!’

Want ‘Wille’ in je werk is het allerbelangrijkste dat er is!

Mirjam Schaap

Freelance Loopbaan, – en reïntegratieadviseur & trainer

Positiviteit, kijken naar kansen, terug naar jouw vlam, dit zijn wel woorden die mij typeren. Ik hou van boeiende gesprekken voeren met mensen over waar ze vandaan komen , wat hen drijft en vooral ook waar ze naartoe willen. In binnen en buitenland heb ik met mensen mogen werken. Van grote corporates tot training geven onder een mango tree, ik heb in veel verschillende settingen op veel verschillende thema’s mogen werken. De rode draad is Werk, Persoonlijke ontwikkeling en Groei.

Werk is belangrijk, ik heb zelf jaren voor Randstad en Yacht gewerkt dus ik heb veelvuldig gezien wat werk voor mensen kan betekenen. Werk is belangrijk maar zonder een goede basis kan het lastig zijn om tot je recht te komen in een baan. Daarom is werk 1 van de pilaren waar ik binnen trajecten naar kijk. Vanuit mijn achtergrond in coaching, loopbaancoaching, re-integratie 2e spoor, outplacement, vitaliteit, boks coaching en stress en burnout coaching kijk ik altijd naar het grotere geheel. Ik kijk ik naar thema’s als algehele vitaliteit: Inspanning, ontspanning, slaap, voeding en omgaan met stress. Het ontdekken van gedachtenpatronen en daarmee gedrag en gewoonten onder de loep nemen, dat vind ik interessant en daar haal ik veel uit.

Wat ik zo mooi vind aan werken bij Wille is dat er zoveel ruimte is voor de persoon. De coaching is altijd persoonlijk en afgestemd op de persoon en wat zijn of haar wensen zijn. Daarom werk ik met veel plezier bij Wille.

Tanja van Veen

Freelance Loopbaan, – en reïntegratieadviseur 

Tanja is coach en trainer met als specialisatie verzuim en re-integratie. Zij is als zelfstandige verbonden aan Wille. Na een korte medische loopbaan in het ziekenhuis wilde ik meer voor mensen betekenen.

 Ik ben geswitcht naar het bedrijfsleven en werkte achtereenvolgens als intercedent, casemanager taakdelegatie en casemanager HR. De afgelopen 7 jaar heb ik mij verbreed als (loopbaan) coach/trainer, allround verzuimspecialist en daarnaast als yoga en meditatiedocent.

Mijn van nature nieuwsgierige aard in wat mensen drijft is mijn motor in mijn werk. Ik heb zelf het geluk gehad een hele reis te mogen maken in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling waardoor er steeds meer innerlijke vrijheid komt. Dat gun ik een ieder! Mijn rol is die van geïnteresseerde voorbijganger. Even loop ik mee, geef ik terug wat ik hoor, zie en voel. Reik ik aan wat ik zelf heb mogen leren en stap jij verder op jouw levenspad en loopbaanpad. Iets lichter, vrijer, met een rugzak aan tools en vol zelfvertrouwen.

Mariëtte de Groot

Freelance Loopbaan, – en reïntegratieadviseur

Mariëtte is freelance loopbaancoach bij Wille. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring als HR- & Loopbaanadviseur en was in die periode veel bij re-integratie van uitgevallen medewerkers betrokken. Sinds april 2020 heeft zij haar eigen loopbaan coaching bedrijf.

‘Ik ben een ervaren Loopbaan- en HR-adviseur met passie voor het in beweging brengen van mensen. Ik maak graag een optimale match tussen mens en werk.
Medewerkers in hun kracht zetten, hen begeleiden bij de zoektocht naar de baan die bij hen past, is mijn persoonlijke missie. Ik ben ervan overtuigd dat mensen alles in huis hebben en dat alleen nog voor zichzelf in kaart hoeven te brengen. Ik help hen daarbij, praktisch, laagdrempelig en in hun tempo. De cliënt heeft de regie! 
Vanuit een jarenlange werkervaring in profit- en non-profit organisaties, onder andere bij Randstad, Reinier de Graaf Ziekenhuis en TU Delft weet ik wat werkgevers belangrijk vinden bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Ik check regelmatig CV’s en motivatiebrieven, voer selectie- & arbeidsvoorwaardengesprekken en weet waar recruiters en HR-adviseurs op letten. 
De doelgroepen waarmee ik ervaring heb: technisch en ICT, medewerkers in het maatschappelijk zorgdomein, gezondheidszorg, administratief/ balie/ secretarieel, wetenschappers (waaronder promovendi en docenten), sales, MKB, staf, (communicatie, beleidsmedewerkers, marketing, finance, facilitair, HR), ZZP’ers (opstart).’

Anne van Arem-Visser

Freelance Loopbaan, – en reïntegratieadviseur

Anne werkt als freelance loopbaancoach bij Wille. Zij heeft Psychologie gestudeerd en is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen. Ze begon haar carrière in de uitzendbranche en heeft daar ook een paar jaar een leidinggevende rol vervuld. Sinds een aantal jaar werkt ze als (loopbaan)coach, trainer en assessmentpsycholoog.

 ‘Het drijft mij om bezig te zijn met de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen. Ik krijg er energie van om samen te reflecteren en op zoek te gaan naar drijfveren, talenten en patronen, om vervolgens met elkaar te onderzoeken op welke manier je in je kracht zit of kunt komen. Met als uiteindelijk doel om zoveel mogelijk werkgeluk na te streven! Daarnaast begeleid ik (zowel individueel als groepsgewijs) mensen bij onderwerpen als sollicitatievaardigheden, personal branding, cv’s, sollicitatiebrieven en LinkedIn.’

Gaby Shaffrath

Loopbaanadviseur Den Haag e.o.

 Gaby is loopbaancoach en als zzp-er aangesloten bij Wille. Na haar rechtenstudie te hebben afgerond heeft ze ruim 20 jaar ervaring opgedaan met name in leidinggevende rollen. Coachend leiderschap is een stijl die van nature bij haar past. Na een 2- jarige opleiding te hebben gevolgd op het gebied van coaching en counselling, is ze in 2011 full time gestart met haar eigen bedrijf. Een van haar specialisaties is loopbaanbegeleiding. Ze is door de NOLOC gecertificeerd Register Loopbaan professional en gecertificeerd NOBCO Senior Practititioner Coach.

“Totdat ik op een dag in de spiegel keek en een vrouw zag in een gouden kooi, die ik niet meer herkende. Ik realiseerde mij dat ik een hoofdrol speelde in een verhaal dat niet meer bij me paste op dat moment en stelde mezelf de vraag, waar word ik nu echt blij en gelukkig van? Ik werd geraakt door het diepere verlangen om betekenisvol te willen zijn en echt het verschil te kunnen maken in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. Dit verlangen heeft ertoe heeft geleid, dat ik begin 2011 de gouden kooi heb verlaten en ervoor heb gekozen om mijn eigen bedrijf naar een “next level” te tillen. Ik geef toe, daar was moed voor nodig en tegelijkertijd wist ik dat dit het juiste was om te doen.

” If you don’t challenge yourself, you will never realize, what you can become”

Ik gun ieder mens, om het gevoel van flow te ervaren, eigen potentieel te erkennen en de beste versie van jezelf te kunnen zijn.
Daarbij geloof ik in een leven lang leren, ontwikkelen en verwonderen. Mijn overtuiging is dat de wereld een stuk mooier wordt, als ieder mens voorbij het oordelen, vanuit een open mind, naar zichzelf en de wereld kijkt “

Suzanne van Weerd 

Freelance Budgetcoach 

Suzanne van Weerd geeft mensen financieel overzicht wanneer zij dat zelf even kwijt zijn. ‘Als Casemanager en Arbeidsdeskundige ben ik werkzaam bij een arbodienstverlener. Daarnaast ben ik financieel coach en begeleid ik cliënten van Wille.  

De vragen die mij bereiken zijn heel divers. Mensen maken zich zorgen over hun financiële situatie wat het herstel en re-integratie op de arbeidsmarkt belemmert. Soms zijn inkomsten naar beneden gegaan vanwege bijvoorbeeld ontslag of ziekte wat voor veel onrust kan zorgen. Ook een uitkeringssituatie kan dingen veranderen. Het inzicht in de financiële situatie ontbreekt en het is lastig om te overzien wat in de toekomst de gevolgen zijn van een substantiële inkomstendaling. Bij elke klant zorg ik dat er inzicht komt in de eigen financiën en dat men het overzicht weer terugkrijgt. Ook geef ik tips en advies om financiële grip te houden en doelen te bereiken. Dat men hun situatie openlijk kan bespreken, er echt geluisterd wordt en dat er zicht is op verbetering geeft de klant rust en zorgt ervoor dat ze gericht ergens naar toe kunnen werken. Zodat ze zich met een ‘vrij’ hoofd uiteindelijk weer kunnen richten op waarvoor ze zich bij Wille hebben aangemeld: herstel en terugkeer naar de arbeidsmarkt’.

Sven Lispet

Personal trainer Rotterdam e.o.

Nadat het opleidingsniveau voor het Korps Mariniers officieren werd verhoogd naar VWO, ben ik de opleiding HALO gaan volgen. Hierin is mijn passie tot het begeleiden en coachen van individuen en groepen gegroeid en ontwikkeld. In de afgelopen jaren heb ik werkervaring opgedaan in sportscholen, personal training studio’s, scholen (kinderen met enkele- of meervoudige beperkingen), bij mensen aan huis of buiten in parken met bootcamp vormen.

Tijdens de training kunnen er diverse materialen gebruikt worden. Het is voor mij van belang dat de type training aansluit bij de persoon die begeleid wordt. De manier van training geven verschilt per persoon, ik kan lief, aardig, streng of neutraal zijn, gebaseerd op wat iemand nodig heeft. Plezier en gezelligheid tijdens de training staat centraal. Het merendeel van de mensen die ik persoonlijk begeleid, zijn mensen met oude/nieuwe blessures, terug komen van een operatie, meer zelfvertrouwen willen krijgen of ouders met kinderen thuis.
“Zelf ben ik iemand die van sporten houd en deze passie met andere wilt delen. Daarnaast ben ik zelf toen ik dertien jaar was begeleid met het opbouwen van spiermassa rondom mijn schouders doordat ik teveel kraakbeen heb. Door deze begeleiding zijn mijn schouders niet meer uit de kom geschoten, waar ik tot de dag van vandaag nog steeds profijt van heb. Iemand kunnen helpen en ondersteunen zodat hij of zij de dagelijkse bezigheden weer kan oppakken is iets wat mij veel voldoening geeft. Of je doel gebaseerd is op het herstellen van de spieren, ontwikkeling op mentaal vlak of beide maakt voor mij niet uit. Als ik jouw kan helpen weer terug te komen op jouw eigen niveau en erna verder te brengen dan ben ik er voor jou.”

Jacoba Wallet

Freelance Budgetcoach

Na jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar financiële coaching en budgetbeheer. Door middel van deze diensten draag ik graag mijn steentje bij om mensen financieel weer de juiste richting op te krijgen en te houden.

Persoonlijke aandacht en betrouwbaarheid zijn voor mij in de samenwerking erg belangrijk. Het is mijn passie om structuur aan te brengen in een onoverzichtelijke en soms uitzichtloze situatie. Daarnaast is het ontzettend fijn als mensen na een bepaald traject weer volledig zelfstandig de financiële zaken kunnen oppakken en/of schuldenvrij zijn en weer met een frisse start verder kunnen. Financiële zelfredzaamheid is een mooi doel waarin ik altijd zal streven samen met de cliënt.

Het mooie aan het werk als financieel coach is het persoonlijke contact met de cliënt en het maatwerk wat ik kan bieden. Naar elkaar omzien door middel van financiële coaching is soms net het steuntje in de rug wat mensen nodig hebben in onze huidige maatschappij.

Petra de Jong

Freelance Taalcoach

Petra de Jong is freelance taalcoach bij Wille. Zij studeerde communicatiewetenschap en werkte jarenlang als communicatieadviseur bij diverse corporate bedrijven. In 2012 besloot zij zelfstandig verder te gaan als tekstschrijver en ging daarnaast aan de slag als taalcoach bij VluchtelingenWerk Nederland. Sinds 2017 verzorgt zij taalcoaching voor cliënten van Wille.

“Het is erg leuk en inspirerend om mensen verder te helpen met taalcoaching. Maatwerk is daarbij heel belangrijk: waar komt iemand vandaan, wat is het huidige niveau, wat zijn de uitdagingen, (loopbaan)doelen en persoonlijke interesses? Als taalcoach bij Wille streef ik ernaar om daar zo goed mogelijk op aan te sluiten, zodat de mensen daar in de praktijk echt wat aan hebben. Bovendien is taal leuk, dus ik probeer zoveel mogelijk ‘wille’ in de lessen te brengen!”

Ben Skinner

Personal trainer en sportmasseur

Rise Up Sporttherapie is opgericht door personal trainer en sportmasseur Ben Skinner. Ben is geboren en getogen in de Amerikaanse staat Michigan en woont sinds 2004 in Nederland. In 2010 is hij afgestudeerd als Sportmasseur bij het Nederlands Genootschap van Sportmassage.

Daarnaast heeft hij diverse opleidingen gevolgd op het gebied van blessurepreventie, bewegingsleer, bewegingsanalyse, kinesio taping en andere vormen van massage. Sinds zijn afstuderen heeft Ben veel ervaring opgedaan als sporttherapeut.
“Ik ben 45 jaar oud, woon samen met mijn vriendin en stiefkinderen. Vanaf mijn 5e ben ik fanatiek bezig met sporten. Denk hierbij aan voetbal, honkbal en American Football. Basketbal en atletiek waren echter mijn grootste liefdes. Op mijn 16e kwam ik voor het eerst in aanraking met wat nu al jaren mijn vak is. Ik liep een rugblessure op tijdens een basketbalwedstrijd. Meerdere artsen en evenzoveel scans konden niet boven water krijgen wat er aan de hand was, terwijl de blessure steeds terug bleef komen. Pas op mijn 20e werd ik doorverwezen naar een massagetherapeut; na zes maanden behandeling waren de klachten verdwenen – en zijn ze tot op de dag van vandaag niet meer teruggekomen.
Uiteindelijk heeft deze blessurebehandeling ertoe geleid dat ik in 2009 gekozen heb voor een opleiding tot sportmasseur. Na mijn afstuderen in 2011 opende ik mijn eerste praktijk, Sportmassage072, waarin ik sporters van alle niveaus heb behandeld en begeleid in het realiseren van hun doelen. Ik heb naast mijn werk meerdere cursussen binnen dit vakgebied gevolgd en aanvullende certificaten en diploma’s behaald. Ik zal mij ook altijd verder blijven ontwikkelen, in de hoop om nog meer voor mijn cliënten te kunnen betekenen.

Sacha Blesgraaf

Personal trainer Haarlem (private gym) 06-28447428  

 Al heel jong wist ik dat ik van sport mijn werk wilde maken. Zelf heb ik diverse sporten uitgeprobeerd en heb ik doelgericht toe gewerkt naar een opleiding op CIOS waar ik in 2016 ben afgestudeerd in de richting Sport, Gezondheid en Vrijetijdsmanagement. Direct na het behalen van mijn diploma kreeg ik de mogelijkheid om een eigen privé sportruimte in gebruik te nemen en zo ben ik, naast mijn parttime werk als fitnesstrainer, mijn eigen bedrijf Totaal Fit begonnen.

 De naam staat voor het Totaal Fit maken van de mensen die bij mij trainen. Om tot dat totaalpakket te komen heb ik nog diverse opleidingen afgerond zoals Gewichtsconsulent en Stress- en slaapmanagement.
Mijn trainingen zijn op maat en aangepast aan het niveau van de sporter. Ik richt mij vooral op de functionele training van het lichaam en het verbeteren van de conditie. Als trainer is het leuk om te zien hoe mensen groeien, dat ze soms letterlijk meer kracht uitstralen en dingen doen waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze het zouden kunnen.

Pouya Arami

Personal trainer Den Haag e.o.

Van jongs af aan heb ik een affiniteit gehad met sport. Zelf heb ik vroeger aan topsport gedaan, maar door een blessure kreeg mijn toekomst een andere wending. Meer dan 10 jaar geleden besloot ik om Fysiotherapeut en trainer te worden. Mijn levensdoel werd; zoveel mogelijk mensen zo gezond en fit mogelijk maken.

Sinds 2019 ben ik trotste eigenaar van de praktijk PhysiqCare Fysiotherapie & Gezondheid met een fantastisch team die dezelfde visie heeft. Met een aantal fysiotherapeuten, personal trainers, acupuncturist, masseuse, mentale coach en nog meer proberen we als team de mensen fit(ter) en gezond(er) te houden/maken. Zo zien wij mensen van 4 jaar oud tot 96 jaar oud, van overgewicht tot ondergewicht, van man tot vrouw. Één ding heeft iedereen gemeen met elkaar, ieder persoon heeft zijn specifieke doelen, maar ieder verhaal is uniek. Wij van PhysiqCare begeleiden mensen in hun eigen verhaal en werken aan realistische doelen. Waar een wil is creëren wij een weg.

Janine Grothauzen

Personal trainer ‘t Gooi

“ Mijn naam is Janine Grothauzen: fysio- en mckenzietherapeut, trainster en vitaliteitscoach. Op de basisschool en middelbare school vond ik gym het minst leuke vak, omdat het vaak om balspellen ging waar ik me onhandig en klein in voelde, en waarbij het meestal ging om winnen of verliezen. Tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut veranderde ik langaam maar zeker van een a-sportieve jong- volwassene naar een gemotiveerde sportieve zorgprofessional.

 Ineens voelde ik hoe lekker het was om te bewegen en te sporten, zonder dat het meteen om competitie ging.
Mensen steeds een stukje verder helpen, en op een autonome manier plezier laten ervaren in bewegen is wat ik heel graag doe. Als iemand op een minder goede dag bij mij komt, bekijk ik wat er op dat moment voor iemand wel nog kan. Zodat iemand na een training toch met een positievere mindset en met meer zelfvertrouwen de deur weer uitloopt! “

Met vriendelijke groet,

Janine Grothauzen
Fysiotherapeut & Vitaliteitstherapeut

www.vitaalbelang.com

Video afspelen over Man in sportschool met instructeur.

Wille begeleidt steeds vaker mensen die te kampen hebben met de gevolgen van Long Covid. Onze cliënt Gerben is zo iemand. Samen met Lynsey Karijodinomo zoekt hij naar een baan die écht bij hem en zijn huidige situatie past.

Selma Guiking

Personal training in private gym te Amsterdam (Jordaan) 06-41366798

Studio Performance Boost is een privé gym in de Jordaan in Amsterdam en gaat voor niets minder dan de beste kwaliteit. Wij laten je beter presteren door ervoor te zorgen dat jij vitaler wordt. Dat betekent we je helpen op alle fronten: anders eten, beter slapen, op een andere manier met stress omgaan, stoppen met roken, minderen met alcohol. En natuurlijk: meer spierkracht en een betere conditie.

Bij Studio Performance Boost werken personal trainers die behalve trainer ook prestatiepsycholoog, health coach, vitaliteitcoach of fysiotherapeut zijn. Hierdoor kunnen we snel schakelen en je altijd verder helpen, wat je doel ook is.

Contactpersoon Selma Guiking , de trainingen zullen door een aantal trainers worden gegeven. Per cliënt wel 1 trainer.

Video afspelen over Man in sportschool met instructeur.

Wille begeleidt steeds vaker mensen die te kampen hebben met de gevolgen van Long Covid. Onze cliënt Gerben is zo iemand. Samen met Lynsey Karijodinomo zoekt hij naar een baan die écht bij hem en zijn huidige situatie past.

Timo

Keep on track personal trainers Haarlem 

Tien jaar geleden besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken. En je raadt het al, mijn passie is sporten.

 Ik heb veel takken van de sport beoefend en uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in personal trainer. Samen met mijn kennis over trainingskunde en de anatomie van het menselijk lichaam kan ik de trainingen effectief op jou afstemmen. Daarnaast kan ik, door de ervaringen die ik heb opgedaan en door op de hoogte te blijven van de nieuwste trainingsmethoden, jou een groot scala aan oefeningen aanbieden. Hiermee blijven de trainingen uitdagend en help ik jou je doelstellingen te bereiken.

Sam

Keep on track personal trainers Haarlem

Een gezonde levensstijl is erg belangrijk voor mij. Je fit, blij en fijn in je lijf voelen. Mijn doel is dan ook om je te begeleiden naar een levensstijl die jij de rest van je leven kunt toepassen. Balans tussen gezond leven en genieten.

“Als kind heb ik ongeveer alle sporten wel beoefend en wilde ik het liefst alles tegelijk. inmiddels is fitness mijn grootste passie geworden. Je ziet snel vooruitgang en het toenemen van spiermassa heeft veel gezondheidsvoordelen!

Marije van Soest

Personal trainer het Gooi e.o.

Marije is gediplomeerd orthomoleculair epigenetisch therapeut en begeleidt patiënten om tot een optimale gezondheid te komen middels voeding, suppletie en beweging.

Tijdens haar consulten begeleidt zij patiënten met veel voorkomende klachten in een traject tot herstel. Dit kan zijn wanneer je bent vastgelopen in pogingen om een gezond gewicht te krijgen, maar ook in jouw zoektocht naar gezondheid. Haar missie is om jou op weg te helpen naar de beste versie van jezelf! Dit combineert zij in haar rol als Personal Trainer bij BRAFE, waarin ze fysiek werkt om doelen te bereiken met cliënten.

Ankie Horjus

Freelance Budgetcoach 

Mijn naam is Ankie Horjus, en ik ben financieel coach. Bedrijven huren mij in om medewerkers te helpen. We kunnen allemaal in omstandigheden komen waardoor je minder hebt te besteden. Als je dan niet goed weet hoe je je geldzaken aanpakt, kun je in de problemen raken. Om dat te voorkomen zorgt de medewerker samen met mij voor overzicht in de financiën, en we zijn pas klaar als we een begin hebben gemaakt met sparen voor de lange(re) termijn. Door dat uitzicht komt er weer rust en ruimte!

Een jaar of 10 terug werkte ik op de fraude afdeling van een bank. Zoals dagelijks gebeurde belde er een cliënt die flink overstuur was omdat er fraude was gepleegd met de creditcard. Tijdens dat specifieke gesprek kwam het bij mij ineens binnen dat dat was wat ik wilde: mensen gerust stellen over hun geld. Alles wat ik daarvoor heb gedaan viel toen als een puzzel in elkaar. Nu is het zoals Meat Loaf ooit opmerkte: dankzij mijn cliënten kan ik doen wat ik het allerliefste doe!

Dagmara Nitsche

Freelance Loopbaan, – en reïntegratieadviseur

Mijn naam is Dagmara Nitsche, 41 jaar, een empathisch, betrokken, oplossings- en resultaatgerichte coach. Als coach ben ik altijd op zoek naar een positieve benadering om mensen te begeleiden op hun traject naar het werk.

Ik ben een mensen-mens en vind het leuk om met anderen in contact te komen. In mijn werkwijze staat de mens centraal. Mijn doel is om mensen goed en met veel enthousiasme te begeleiden in hun traject, ongeacht achtergrond of beperkingen.
Ik heb er plezier in om het beste in mensen naar boven te halen. Dit door te werken aan het ontdekken van talenten, sterke punten en nieuwe mogelijkheden. Mijn Pools-Nederlandse achtergrond zorgt ervoor dat ik ook Poolse medewerkers uitstekend kan begeleiden tijdens een re-integratietraject. Door mijn kennis van de Poolse taal en cultuur bouw ik makkelijk een vertrouwensband op. Dit vergroot de kans op een succesvolle re-integratie.

Voorbeeld

Personal trainer het Gooi e.o.

Marije is gediplomeerd orthomoleculair epigenetisch therapeut en begeleidt patiënten om tot een optimale gezondheid te komen middels voeding, suppletie en beweging. 

Hier komt de omschrijving van de broodtekst. Hier komt de omschrijving van de broodtekst. Hier komt de omschrijving van de broodtekst. Hier komt de omschrijving van de broodtekst. Hier komt de omschrijving van de broodtekst. Hier komt de omschrijving van de broodtekst. Hier komt de omschrijving van de broodtekst. Hier komt de omschrijving van de broodtekst. 

Erika Skersyte

Erika is een 22 jarige enthousiaste student Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel is ze bijna aan het einde van haar studie gekomen.

“Wat mij als coach kenmerkt, is onder andere mijn persoonlijke achtergrond. Ik ben geboren in Litouwen, maar woon sinds mijn vierde In Nederland. Deze levenservaring heeft me verrijkt met waardevolle eigenschappen, maar ook geconfronteerd met de nodige uitdagingen die komen kijken bij migratie. Zoals het op jonge leeftijd al op eigen kracht moeten staan en het omgaan met de complexiteit van twee culturen. Deze persoonlijke groei heeft me gevormd tot een coach die sterk gelooft in de kracht van veerkracht en aanpassingsvermogen.

Ik kan me goed inleven in hoe het voelt om aan iets nieuws te beginnen en je te mengen in een wellicht hele nieuwe (bedrijfs) cultuur of om te gaan met verwachtingen en prestatiedruk van je omgeving. Één van mijn kwaliteiten als coach is het vermogen om te communiceren met mensen van diverse achtergronden. Ik vind het belangrijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen met cliënten door mij open en empatisch op te stellen.” 

Uredise Bruce

Uredise Bruce

Uredise is loopbaan- en reïntegratieadviseur bij Wille. Zij heeft ruim 17 jaar lang gewerkt bij Douane Nederland. Bij de Douane mocht zij vele nieuwe medewerkers inwerken op de werkvloer. Dit heeft haar zo geïnspireerd om de opleiding jobcoach te volgen en heeft deze met succes afgerond. Na haar opleiding is zij aan de slag gegaan bij het UWV om vervolgens door te stromen naar Wille.

“Mijn professionele achtergrond omvat waardevolle ervaring bij het UWV en de douane, waar ik heb ingezien hoe cruciaal goede professionele begeleiding kan zijn voor individuele groei en ontwikkeling. Ik word vaak omschreven als een persoon die empathisch, verhelderend, doelgericht en energiek is. Deze eigenschappen vormen de basis van mijn benadering om jou te ondersteunen in jouw reis naar persoonlijke en professionele groei.
Een van de dingen waar ik het meeste plezier uit haal, is om samen met jou te onderzoeken wat er op dit moment in jouw leven speelt. Samen gaan we dieper in op jouw doelen, dromen en aspiraties. We zullen de stappen identificeren die je kunt zetten om daar te komen, en we zullen de belangrijke waarden in jouw leven ontdekken die als kompas zullen dienen tijdens deze reis.”

Jacqueline Straathof

Jacqueline is loopbaan- en re-integratieadviseur bij Wille. Van oorsprong is zij bedrijfseconoom en werkte zij meer dan vijftien jaar in het bedrijfsleven als onder andere project manager en HR-business partner. Zoals veel van onze klanten heeft ook Jacqueline vervolgens een carrièreswitch gemaakt. Zij wilde mensen op een persoonlijke manier gaan ondersteunen en begeleiden. Ze wilde werk gaan doen dat er echt toe doet. Jacqueline heeft daarom de vier jarige opleiding tot therapeut & coach gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Therapie in Amsterdam.

“Van nature ben ik geïnteresseerd in iemands levensverhaal en focus me op wat er allemaal wel mogelijk is en nog wel kan. Hierbij is het belangrijk oog te hebben voor dat het soms tegenzit en hoe hiermee om te gaan. Van het bewust maken van mensen wat ze allemaal in huis hebben en mensen te ondersteunen in hun groeiproces en het weer krijgen van plezier in hun werk, krijg ik veel energie. Het geeft mij enorm veel voldoening om een klant naar de juiste werkplek of opleiding te begeleiden zodat zijn/haar talenten volledig worden benut. Mijn aanpak is betrokken, doelgericht, praktisch en oplossingsgericht.

Om mensen goed te kunnen begeleiden met werkgerelateerde issues heb ik verschillende aanvullende opleidingen gevolgd. Ik houd ervan om me te blijven ontwikkelen. Bij CSR deed ik de opleiding voor stress en burn-out counseling. En in 2022 heb ik de Coach Expert opleiding bij Nonons in Amsterdam afgerond. Al deze ervaringen en opleidingen komen samen in mijn vak als loopbaancoach wat ik met veel plezier al bijna tien jaar uitoefen.”

Participatie interventie

We brengen samen met jou jouw huidige situatie in kaart en ondersteunen om de regie op het leven weer terug te krijgen. We bespreken wat je nodig hebt om jouw zelfvertrouwen te vergroten, problemen waar je tegen aan loopt op te lossen en een groter netwerk op te bouwen. 
Je gaat jouw sociale vaardigheden verder ontwikkelen en jouw kwaliteiten ontdekken. Wij geven je handvatten om weer meer in beweging te komen en nieuwe contacten te leggen. Zo wordt jouw sociale netwerk groter.         

Kyra van Hoof

Van commercieel projectmanager naar een functie die veel meer voldoening geeft.

Toen ik net 30 was werkte ik in loondienst als commercieel projectmanager. Bij de loondienst functie werkte ik 70 uur per week zonder voldoening en zat ik niet op mijn plek waardoor ik overspannen raakte.

Ik werd vroeger eigenlijk gelokt om carrière te maken. “Je moet financieel zelfredzaam zijn en carrière maken .” Maar de hele wereld hoeft toch niet op z’n tenen lopen? De coaches van Wille hebben me geholpen om erachter te komen wat beter bij mij past. Ook kwam ik erachter dat mijn drijfveren niet overeenkwamen met het werk dat ik deed. Ik was heel goed in het werk, alleen ik vond het niet leuk. Die commerciële wereld paste helemaal niet bij me. Ik wilde zelfstandig zijn, ambulant werken en mijn werktijden zelf kunnen bepalen.

 

Tijdens het werkfit traject hebben we veel oefeningen gedaan die me inzicht hebben gegeven. De oefening ‘vreemd beeld’ bijvoorbeeld. Als je niet lekker in je vel zit is het heel mooi om je omgeving te interviewen en te horen hoe zij jou ervaart en naar je kijkt. Je doet terloops de oefeningen, en op een gegeven moment valt het kwartje. Deze inzichten zijn super waardevol om te weten. Ik kwam er echt voor mezelf, mijn eigen herstel en om mezelf te leren kennen.

 

De coaches hebben me geholpen met mijn eigen onderneming terwijl ik nog in de ziektewet zat. Ook ben ik geholpen een balans te vinden tussen mijn eigen onderneming en het werken in loondienst. Nu werk ik 50% voor mezelf als projectmanager voor sociaal, maatschappelijke vraagstukken. Daar ligt mijn passie. Daarnaast werk ik 50% in loondienst als community manager. Ik werk nog steeds graag met data driven insight, maar ik vind het belangrijk om besluitvorming te baseren op intuïtie naast de harde cijfers.

 

Eigenlijk word je nooit meer de oude ik en dat is ook fijn. Die oude ‘ik’ was niet gezond en kon volledig over alle grenzen heen gaan.
Ik heb hele warme gevoelens voor Wille. Het zijn onwijs lieve vrouwen die echt naast je staan en samen dit proces met jou aangaan. Dat zij dit al jaren succesvol doen vind ik heel bewonderingswaardig.

Wil je vanuit jouw uitkering aan de slag als zelfstandige?​

Wille heeft een programma op maat voor mensen met dit doel. We bekijken wat er nodig is om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten. We onderzoeken de markt om te kijken of er voldoende vraag is naar jouw product of dienst.En we kijken tot slot aan welke verzekeringen en belastingen en wellicht subsidies je kunt denken voordat je de stap waagt.Om uiteindelijk met een gedegen businessplan de arbeidsmarkt op te gaan!

Studiebegeleiding

Als jouw studievaardigheden niet meer helemaal up-to-date zijn of als privéomstandigheden het moeilijk maken om je te concentreren op de les, dan is het een grote stap om een opleiding te gaan volgen. Dit traject zet het UWV in om voortijdige uitval tijdens uw opleiding te voorkomen.

 

Wij ondersteunen je door te kijken hoe je leert, door meer structuur aan te brengen en jou te helpen studieritme op te bouwen, waardoor je in staat bent de regie te pakken. Wij zijn op dat moment als het ware uw stok achter de deur om gedisciplineerd je opleiding succesvol af te ronden.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Dit traject is bedoeld om jouw weerbaarheid te verhogen waardoor een activiteit in groepsverband buitenshuis realiseerbaar wordt. Samen met jou gaan we niet alleen aan de slag met het verhogen van je fysieke en psychische weerbaarheid, maar ook aan het versterken van je motivatie, je zelfvertrouwen en je zelfbeeld.

 

We helpen je om grenzen te stellen. En we ondersteunen u bij de eerste stap richting bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Door middel van persoonlijke gesprekken geven wij je handvatten om weer meer in beweging te komen en nieuwe contacten te leggen.

 

Zo komt je steeds weer een stap dichter bij de arbeidsmarkt.

Versterken werknemersvaardigheden

Wanneer je langere tijd niet gewerkt hebt, is het soms een uitdaging om weer terug te gaan naar een regulier werkritme.

 

Het derde onderdeel van het Werkfit traject is het ‘versterken van de werknemersvaardigheden’. Het houdt in dat we samen met jou op zoek gaan naar een geschikte werkervaringsplaats of stage of bijvoorbeeld juist naar geschikte scholing.

 

Ook het aangaan van andere sociale activiteiten dan werk is een optie. Wille werkt met verschillende (non profit) organisaties en bedrijven samen.

We benaderen ons netwerk om voor jou een geschikte plek te bemachtigen.

 

Het doel is om arbeidsritme op te doen, weer samen te werken met collega’s en bijvoorbeeld weer met deadlines te leren werken.

Oriëntatie op de arbeidsmarkt

Wanneer je langere tijd niet gewerkt hebt is het soms lastig te bedenken welke functie nog bij je past. ‘Welk werk kan ik nog wél doen rekening houdend met de situatie waarin ik me nu bevind’ is een vraagstuk dat wij dagelijks met mensen onderzoeken en oplossen.

De ervaren loopbaan, – en re-integratie adviseurs kijken samen met jou naar wie je bent en naar wat jij nog wel kan in jouw huidige situatie. We kijken naar jou als persoon : wat zijn jouw kernwaarden en jouw drijfveren en waar ligt je passie?

Het kan ook zijn dat jij in het verleden eigenlijk al jouw ideale functie bekleed hebt. Maar dat je deze helaas niet meer kunt uitvoeren vanwege een beperking of ziekte. We zoeken dan verder naar ’the next best thing’. We zoeken altijd naar realistische en haalbare oplossingen.

 

Hoe doen we dat?

Onze begeleiding is altijd 1-op-1. Samen met jouw persoonlijke coach tijdens gesprekken van ongeveer een uur onderzoek jij jouw arbeidsmogelijkheden. Middels verschillende opdrachten, oefeningen en kaartspellen leer jij jezelf steeds beter kennen. Daarnaast is het mogelijk om online persoonlijkheids, – en beroepentesten te doen. De testresultaten worden met je besproken en geanalyseerd. Ook kijken we op een realistische manier naar de arbeidsmarkt. Waar liggen de kansen in jouw regio en naar welke functies is op dit moment juist minder vraag. Alles is erop gericht om jou het antwoord te geven op de vragen ‘Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’.

 
En dan?

Zodra jij weet welke loopbaanrichting jij kiest helpen we je praktisch verder. We adviseren je bij het opstellen van jouw CV maar ook met jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Wat zeg ik wel en niet en hoe verklaar ik het gat op mijn CV? Is het nodig om een Linkedin profiel te hebben? Al deze zaken komen aan bod in jouw Werkfit traject.

Veronica Hamer

Een gestructureerd en tegelijk open en persoonlijk coachingstraject

Na een heftige periode waarin ik ernstig ziek ben geweest stond mijn wereld op zijn kop. Tijdens mijn herstel ben ik via het UWV bij Wille terecht gekomen waar ik na het eerste gesprek meteen een goed gevoel over had. De coach ervaarde ik gelijk als een prettig en heel open persoon. Vanuit het UWV kon ik twee oriënterende gesprekken voeren met verschillende coaches, maar mijn keuze voor Wille was snel gemaakt omdat de coach bij Wille een stuk minder zakelijk en juist zachtaardig was. Voordat ik het traject begon twijfelde ik over van alles. Er is zo veel wat ik leuk vind, maar wat is dan de juiste keuze? Wat kan ik het beste doen? Wil ik een studie doen? Waarom zou ik een studie willen doen? Samen met mijn coach ben ik op zoek gegaan om de structuur weer terug te vinden in mijn leven en welke keuzes het beste bij mij passen.

Het traject bij Wille ervaar ik als erg positief. Het was gestructureerd en we hebben veel goede opdrachten gedaan. De oefeningen waren concreet met duidelijke doelstellingen. Ik herinner me nog goed dat we een opdracht deden waarin ik mijn kernwaarden kon ontdekken. Dit heeft me niet alleen onwijs geholpen om mezelf beter te leren kennen, maar deze waarden heb ik ook in kunnen zetten om keuzes te maken. Daarnaast vond ik de beroepskeuzetest heel nuttig. Deze test zorgde voor een concrete bevestiging waarna ik met meer zekerheid de keuze kon maken waar ik al tijden over twijfelde.

Nu heb ik het onwijs naar mijn zin op mijn werk als lunch chef waar ik de lunch verzorg voor personeel bij een start-up. Daarnaast ben ik deeltijd Voeding en Diëtetiek gaan studeren. Voorheen miste ik zingeving, diepgang en een betekenis van het werk. Nu heb ik de structuur teruggevonden en ben ik plannen aan het maken om mijn passie voor gezonde voeding en koken nog meer uit te breiden. Daarbij ben ik nu veel bewuster van mijn grenzen die ik eerst niet kon aanvoelen. Mijn coach heeft mij handvatten gegeven om goed met de grenzen om te gaan. Wat voel ik? Wat gebeurt er als ik dit doe? Hoe kan ik voorkomen dat dit gebeurt?

Bij Wille ben ik op een gestructureerde, concrete manier geholpen met duidelijke doelen voor ogen. Ook buiten de coaching sessies dacht mijn coach met mij mee en stond ze voor me klaar.

Bianca Zonneveld

Vanuit vrijwilligerswerk doorstromen naar een betaalde functie

Ik was jarenlang zweminstructrice waarbij ik het werken met kinderen heel erg leuk vond. Na een periode van ziekte heb ik mij aangemeld bij Wille om samen met mij te onderzoeken welk beroep passend is. Al tijdens het eerste gesprek met de loopbaancoach voelde het meteen helemaal goed. De coach is laagdrempelig, open, begripvol en het is zo fijn als iemand eindelijk een keer naast je staat. Ook is zij heel duidelijk en geen meeloper zodat je echt iets aan haar hebt. “We pakken je aan, maar wel met liefde”, zei ze dan.

Tijdens het traject werd duidelijk dat ik een heel andere beroepsrichting wilde kiezen. Van de loopbaanadviseur kreeg ik het advies om daarom te beginnen met vrijwilligerswerk in de richting van hetgeen ik graag wilde gaan doen. Ik kwam terecht bij stichting Leergeld. Dit is een organisatie die kinderen in armoede financieel steunt. Ik kon iets zinvols betekenen én met kinderen werken. Wat heb ik daar ontzettend veel geleerd. Ik heb geleerd administraties te voeren, financiële zaken te regelen en om te gaan met allerlei soorten mensen en instanties. Ik ben de mensen van Leergeld zo dankbaar voor alle hulp en geduld; ze hebben mij alles geleerd. Toen het tijd was om betaald werk te zoeken heb ik bij Wille een LinkedIn cursus gevolgd. Wat was ik verrast toen ABN AMRO reageerde op mijn profiel met een interessante functie. Sindsdien ben ik werkzaam bij dit bedrijf.

 

Ik ben veel telefonisch aan het werk waar ik goed in ben. Verder kan ik alles wat ik geleerd heb bij Leergeld bij ABN in de praktijk brengen. Ik heb het heel erg naar mijn zin in mijn werk. Ik zit nu zelfs in de feestcommissie en ik ben vrijwilliger bij de ABN foundation waar ik weer mijn passie kwijt kan door kinderen te helpen. Zonder mijn ervaring bij Leergeld was ik nooit bij de bank terechtgekomen omdat mijn CV dan niet passend was geweest. Het vrijwilligerswerk was precies de tussenstap die ik nodig had om uiteindelijk op mijn pootjes terecht te komen. Ik ben heel blij dat ik samen met Wille deze route heb bewandeld.

Pragmatisch en doelgericht

Onze coachingtrajecten hebben altijd een doel dat we voorafgaand aan een traject samen met jou formuleren. We streven er naar dit doel te bereiken met een nuchtere inslag. Pragmatisch en stap voor stap.

Sinds het traject bij Wille is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid.

Positief en optimistisch

Wille betekent ‘Plezier’ in de Friese taal.
We werken volgens de methodes van de Positieve Psych­ologie, een relatief nieuwe stroming in de psychologie die
gebaseerd is op veerkracht en optimisme. Voor een gezonde dosis empowerment ben je ons aan het juiste adres.

Sinds het traject bij Wille is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid.

Professioneel

Onze coaches zijn allen gecertificeerd, hebben
ruime werkervaring en in het bezit van een coachingsopleiding. Van onze organisatie mag je een professionele houding verwachten. We reageren snel op jouw mail en telefonisch zijn we (bijna) altijd bereikbaar.

Ik ben nu ZZP’er. Wille heeft mij gemotiveerd om voor mezelf te beginnen.

Persoonlijk

Er is niets zo persoonlijk als een coachingtraject.
Je krijgt dan ook 1 contactpersoon die jou het gehele traject ondersteunt.

Disclaimer

E-mail.

U kunt ons onder meer bereiken via de e-mail. Het transport van e-mailberichten is echter nooit 100% veilig. Door vertrouwelijke en / of gevoelige informatie zonder encryptie via de e-mail naar ons te versturen, accepteert u het risico dat deze informatie voor derden kenbaar wordt.

Geen garanties.
Wille Coaching B.V. biedt de informatie op deze website aan als een vorm van dienstverlening voor haar cliënten en de internetgemeenschap. Hoewel wij de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij de samenstelling van de op deze website verstrekte informatie, kunnen wij niet garanderen dat deze informatie altijd volledig, juist of compleet is. Evenmin garanderen wij dat het gebruik ervan leidt tot de juiste resultaten of dat de informatie geschikt is voor specifieke doeleinden.

Geen aansprakelijkheid.
Wij kunnen niet garanderen dat het gebruik van de informatie op deze website geen inbreuk maakt op de rechten van derden. In geen geval is Wille Coaching B.V. , haar aandeelhouders en/of werknemers, aansprakelijk voor welke schade dan ook, direct of indirect, die op enige wijze ontstaat door en / of voortvloeit uit het gebruik van de (informatie op de) website.

Hyperlinks.
Een aantal hyperlinks op deze website leidt naar websites die door derden worden onderhouden, waarover Wille Coaching B.V. geen zeggenschap heeft. Wille Coaching B.V. geeft geen enkele garantie met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de informatie op deze websites. De aanwezigheid van hyperlinks naar websites van derden betekent niet dat wij de inhoud daarvan sponsoren of onderschrijven.

Wijzigingen.
De informatie op deze website kan op elk moment door ons worden gewijzigd. We zijn echter niet verplicht om de informatie op de website actueel te houden. Indien u naar aanleiding van de informatie op de website vragen heeft, kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.

Wille voor je loopbaan

Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Werken aan zelfvertrouwen

Door gebeurtenissen zoals ziekte of ontslag kan het zijn dat je weerbaarheid op mentaal gebied een knauw heeft gekregen. Tijdens dit deel van het traject werk jij met jouw reintegratiecoach aan het versterken van zelfvertrouwen en het verbeteren van het zelfbeeld. Welke kwaliteiten en vaardigheden bezit ik? Waar ben ik goed in? En welke van deze aspecten kan ik inzetten in een eventuele nieuwe baan? We kijken naar wat jij nog wel kunt! Een positieve kijk op jouw mogelijkheden en talenten maakt dat je vertrouwen krijgt in de toekomst.

Fysieke ondersteuning

Omdat we erin geloven dat zelfvertrouwen en ‘je goed voelen’ te maken heeft met mentale én fysieke weerbaarheid is het bij Wille mogelijk om met een personal trainer te sporten. Vind je het fijn om je conditie weer op te bouwen zonder dat je meteen naar zo’n grote sportschool moet? Dan is onze personal trainer er voor jou om rustig en op jouw tempo te werken aan je conditie. Ook een kilootje afvallen of trainen voor een bepaald doel behoort tot de mogelijkheden. Alles om jou weer beter in je vel te laten komen!

Video afspelen over Man in sportschool met instructeur.

Wille begeleidt steeds vaker mensen die te kampen hebben met de gevolgen van Long Covid. Onze cliënt Gerben is zo iemand. Samen met Lynsey Karijodinomo zoekt hij naar een baan die écht bij hem en zijn huidige situatie past.

Ondersteuning op administratief gebied

Als je in een uitkeringssituatie komt, verandert er veel. Op financieel gebied bijvoorbeeld. Daarom geeft Wille budgettrainingen aan wie dat nodig heeft. Onze budgetcoaches geven op maat gemaakte trainingen voor kandidaten in het Werkfit Traject.

Tevens is het mogelijk een individuele afspraak te plannen. Zij zorgen ervoor dat jij je financiën weer op orde krijgt.

Mardy Schouten

Zelfstandig ondernemerschap past het beste bij mij

Na een heftig ongeluk tijdens een reis door China kon ik lange tijd niet werken, ik ging een volledig revalidatie traject in om alles wat mogelijk was eruit te halen, opnieuw leren lopen was mijn missie. Voor mijn ongeluk werkte ik in de makelaardij. Helaas was het (lichamelijk) niet mogelijk mijn werk direct te hervatten. Via het UWV kwam ik bij Wille terecht. Ik mocht uit 3 bedrijven kiezen. Wille reageerde snel en adequaat en zo begon mijn eerste van twee trajecten bij hen. Mijn eerste traject was een Werkfit traject. Bij de eerste afspraak wist ik niet wat precies de bedoeling was en dacht: “We gaan wel zien wat we er wijzer van worden”. Gelukkig heeft het traject mij heel erg geholpen. Je maakt tijdens het traject bepaalde processen door. We onderzochten onder andere welke beroepen nog haalbaar zijn voor mij. Het idee rees om contact te leggen mijn oude werkgever in de makelaardij. Zij waren bereid om mij bij hen te laten re-integreren. Het werd mij echter al snel duidelijk dat het niet meer de juiste werkplek voor mij is. Wel ben ik heel blij dat ik het toch geprobeerd heb.

Eigenlijk speelde ik al een tijdje met het idee om iets voor mezelf te beginnen. Het beeld was mij best helder zelfs. De re-integratieadviseur van Wille moedigde mij aan om mijn droom uit te spreken. Dat vond ik best spannend, maar nadat ik de knoop had doorgehakt de makelaardij vaarwel te zeggen wist ik wat de volgende stap voor mij was. Op één van onze rondreizen logeerden we namelijk in een B&B die zelfvoorzienend was, van bijvoorbeeld de dieren werd echt alles gebruikt, wol, melk maar ook vet waar zeep van werd gemaakt. Dit is mij bijgebleven en daar ben ik (samen met mijn zus) mee aan de slag gegaan. Mijn zus en ik zijn de uitdaging aangegaan en een eigen bedrijf gestart: “ZEEPZussen”. Door Wille word ik verder begeleid in het opstarten van dit bedrijf. Wille heeft een speciaal werkboek voor startende ondernemers en deze heb ik ook gebruikt. Het bestaat uit een aantal opdrachten waarbij je aan het einde een compleet bedrijfsplan hebt. Het gaf me een helder beeld van welke stappen ik moest zetten voor zelfstandig ondernemerschap.

Het startpunt was onze missie en visie: wij staan voor onze producten die lief zijn voor mens, dier en milieu. De uitdaging zat hem in het vinden van eerlijke producten en organisaties die passen bij onze visie. Alles is zoveel mogelijk biologisch of gesourced bij een lokale producent zoals de melk, honing en bijenwas. De volgende uitdaging zat hem in het maken van de zeeprecepten, het berekenen van de juiste verhoudingen, niet alleen voor goede en lekkere zepen maar de exacte verhoudingen zijn ook nodig voor de goedkeuring van de receptuur. Tijdens het maken van de zeep vind ik het heerlijk om met een soort zen focus alleen daarmee bezig te zijn en voor de rest alles even te vergeten, ik zit dan echt even in mijn “zeepbubbel”. Regels zijn belangrijk is onze branche. Samen met de re-integratieadviseur van Wille hebben we gekeken wat er nodig is om te voldoen aan de wet,- en regelgeving. De receptuur moet zijn goedgekeurd door een daartoe bevoegde instantie en je moet alle ingrediënten vermelden op de verpakking. Ondernemen is ook veel netwerken. Via de ondersteuning en aanmoediging van Wille ben ik meer gaan netwerken. Zo maken we langzaam stappen om ZEEPZussen te laten groeien.
Tijdens de afspraken met Wille sparren we over die te nemen stappen en houden we scherp wat doelstelling van ZEEPZussen is en of we nog op de goede weg zijn. Onder begeleiding van Wille durfde ik deze stappen te nemen. Het bedrijf groeit en het fijne is: ik kan mijn eigen tijden indelen wat heel fijn is met een lichaam dat niet altijd wil wat ik wil……én het belangrijkste misschien wel; ik doe iets waar ik héél blij van word!

Stefanie Bult

Stefanie is loopbaan- en reïntegratieadviseur bij Wille. Ze heeft ruim 17 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en daar diverse leidinggevende rollen bekleed. Als leidinggevende had ze altijd het meest plezier in haar werk als haar medewerkers lekker in hun vel zaten en werk deden waar ze goed in waren, rekening houdend met hun talenten, kwaliteiten en drijfveren.

“Vanuit dat plezier en die interesse is ze in 2008 haar eerste coachingsopleiding (Doelgericht coachen bij de Ommezwaai) gaan doen en daarna volgden er meer! Zoals de post-HBO opleiding tot loopbaanadviseur, de opleiding tot stresscounselor en meest recent de Coach Expert opleiding. Al deze opleidingen zijn erop gericht om mensen met werkgerelateerde vragen te ondersteunen en verder te helpen, zodat ze tevredener en met meer plezier in hun (werkende) leven staan. Na jarenlang coaching en leidinggeven te hebben gecombineerd, heeft ze in 2017 de stap gezet om zich volledig op het coachingsvak te richten.

“Ik ben iemand die van nature optimistisch in het leven staat, met aandacht voor wat er allemaal wel aanwezig is en wat er wel kan. Zonder daarbij uit het oog te verliezen dat het soms tegenzit en dat daarbij behorende emoties er mogen zijn. Dit pas ik ook toe in mijn werk als coach. Ik geef ruimte aan wat er is, hoe jij daar mee om kunt gaan en hoe je daarna verder kan. Ik vind het heel fijn om mensen bewust te maken van wat ze allemaal in huis hebben, dat ze bijzonder zijn en wat ze allemaal kunnen.

Soms zie je dat zelf even niet meer en dan is het heel fijn als er iemand een stukje met je meeloopt op jouw pad. Iemand die je helpt met overzicht en inzicht krijgen, zodat je daarna met meer zelfvertrouwen weer zelfstandig verder kan. En van die persoonlijke groei van de mensen die ik begeleid, krijg ik enorm veel energie!”

Sasja Grefen

Sasja is officemanager bij Wille. Zij is 25 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, waar zij verschillende functies heeft vervuld. Zij heeft een aantal jaren op Aruba en Curaçao gewoond waardoor zij een brede kijk op de wereld heeft ontwikkeld. Inmiddels werkt Sasja alweer een poosje met veel plezier bij Wille. Graag laat ze alles voor onze klanten, coaches en alle anderen waarmee we samenwerken op rolletjes verlopen. Lukt het haar daarbij óók nog om een glimlach teweeg te brengen bij de ander dan is ze helemaal tevreden!

“Ik denk graag in oplossingen en kijk naar wat er mogelijk is. Ik ben een positieve vrouw en straal dit graag uit in de hoop hiermee de mensen in mijn omgeving een goed gevoel te bezorgen. Samen staan we sterker en komen we verder.

Ik laat iedereen in zijn waarde en verbind graag alle ‘lijntjes’ (organisatorisch) met elkaar. De voorwaarden in orde maken zodat alles op rolletjes kan verlopen, dat is waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg”. Dit is passend bij de motto’s waarnaar ze leeft: “Voeg iedere dag iets vrolijks, grappigs, aardigs, liefs toe aan de wereld & Geluk hangt niet af van wat je overkomt maar hoe je ermee omgaat”.

Nora Visser

Nora Visser is eigenaar en oprichter van Wille. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van loopbaanbegeleiding, bemiddeling en detachering. Na haar studie Beleid Communicatie en Organisatie aan de VU in Amsterdam werkte zij enkele jaren in de uitzendsector. Vervolgens stapte zij over naar de non-profitsector en werd zij hoofd van de afdeling Detacheren bij een Sociale Werkvoorziening. In 2010 besloot zij haar eigen bedrijf op te richten waarbij de focus ligt op de persoonlijke, 1-op-1 begeleiding van mensen in hun zoektocht naar een passende baan.

“Wille betekent ‘Plezier’ in het Fries. Ik woon en werk in de Randstad maar ik ben geboren en getogen in Friesland. De Friese naam is dan ook een knipoog naar mijn roots. Mensen die bij ons aan tafel komen zijn het plezier vaak een beetje kwijtgeraakt door bijvoorbeeld ontslag of ziekte. Het kan ook gebeuren dat mensen per toeval in een vakgebied rollen als ze jong zijn.

Het gekozen vakgebied blijkt op latere leeftijd dan toch minder goed te passen. Het is echter nooit te laat om alsnog een bewuste keuze te maken. ‘Welke functie past nu echt bij mij’ is een vraag die we samen in een traject gaan beantwoorden. We gaan op zoek naar jouw motieven, drijfveren en kernwaarden. Om vervolgens keuzes te maken die het plezier in werk en leven weer terugbrengen. Het traject is soms emotioneel, spannend en confronterend. Maar altijd levert dit iets op: je wordt je bewust van jezelf, je mogelijkheden en je talenten.

Meer zelfinzicht geeft meer rust en zelfvertrouwen. En dat zorgt er weer voor dat jij de keuzes maakt die bij jou passen. De technieken die wij inzetten zijn van heel diverse aard. Denk bijvoorbeeld aan RET, NLP, opstellingen en provocatief coachen. We werken ook met coaching spellen waarvan het inspiratiespel en het kwaliteitenspel bekende voorbeelden zijn.

Tot slot kun je kiezen voor een van onze wetenschappelijk onderbouwde online persoonlijkheid, – of beroepentesten die gelden als uitgangspunt van het traject. Je leest het: er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Wanneer jij jouw richting bepaald hebt, begeleiden wij jou desgewenst op een praktische manier verder. We bieden jou sollicitatie-ondersteuning, CV en LinkedIn-training en we informeren je over solliciteren anno 2023. We zetten ons netwerk voor je in. Ons doel is om ervoor te zorgen dat jij aan het eind van jouw traject tevreden en met zelfvertrouwen de deur uitloopt en dat je bewuste en duurzame keuzes hebt gemaakt. Mensen die zichzelf goed kennen en stabiel in het leven staan zijn de ruggengraat van onze samenleving. Dat ons werk daaraan bijdraagt geeft me heel veel voldoening!”

Wendy Buijs

Wendy is loopbaan- en reintegratieadviseur bij Wille. Ze is vanaf 2008 werkzaam in het HR vakgebied als HR adviseur/HR business partner. Dit heeft ze bij diverse werkgevers in de profit als non profit sector gedaan en doet ze nog steeds. Haar interesse in mensen heeft ze uitgebreid met een coach opleiding, waardoor ze mensen nog beter kan helpen om stappen te zetten.

“Zelf ben ik altijd op zoek naar uitdagingen en plezier in mijn werk, maar ik heb ook ervaren dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Mensen in beweging krijgen, zodat ze met nieuwe inzichten weer kansen zien en verder kunnen, is wat mij energie geeft. Wat helpt jou verder en wat belemmert je nu? Graag help ik jou hierbij, zodat jij weer richting krijgt over je loopbaan en niet te vergeten plezier.

Van nature ben ik nieuwsgierig en door mijn manier van luisteren, de verbinding te zoeken en te geloven in ieders unieke kwaliteiten, voelen mensen zich snel op hun gemak. Mijn voorkeursstijl is dan ook persoonlijk, vriendelijk, energiek en slagvaardig. “.

Britta van den Bergh Weerman

Britta is loopbaan- en reïntegratieadviseur bij Wille. Na haar studie HRM wilde zij haar kennis verbreden en is zij Psychologie gaan studeren. Zij is nu Sociaal & Organisatiepsycholoog.

“Tijdens mijn opleiding HRM is mijn interesse gegroeid in de motivatie en drijfveren van mensen in het werkveld. Het is naar mijn mening ontzettend belangrijk dat mensen begrijpen wat hun kernwaarden zijn en hoe zij die kernwaarden kunnen vertalen naar concrete plannen op hun persoonlijke professionele gebied. Plezier en energie halen uit het werk is essentieel en ik wil graag mensen handvatten geven om dit te bereiken. 

Ik heb veel kennis opgedaan vanuit het organisatorische perspectief. ‘Hoe kunnen medewerkers gemotiveerd worden?’ ‘Wie past bij welke functie?’ ‘Hoe komen medewerkers het beste tot hun recht in een werkteam?’ Nu wil ik juist aan de andere kant staan en de mensen zelf begeleiden om het beste uit hun loopbaan te halen.”

Lynsey Karijodinomo

Lynsey is loopbaan- en reïntegratieadviseur bij Wille. Gedurende 11 jaar was zij werkzaam bij een gemeente als onder andere mobiliteitsadviseur.
Zoals voor veel klanten van Wille was het jaren geleden ook voor haar tijd om een nieuwe stap in haar carrière te zetten. Daarom heeft zij dan ook de Post HBO beroepsopleiding tot loopbaanadviseur gevolgd. 

“Van nature ben ik een nieuwsgierig persoon die het fijn vindt te achterhalen wat mensen drijft, wie ze zijn of denken te zijn en waar ze goed in zijn en wat ze inspireert. Dit geeft me veel energie en maakt me enthousiast. Graag wil ik dit enthousiasme doorgeven aan anderen die voor dezelfde keuzes in hun carrière staan’.

Ik werk bij Wille omdat het staat voor plezier. Juist hier heb ik mijn plezier in werk weer gevonden. Het werk is vrij solistisch maar het is fijn om te weten dat je collega’s hebt waar je terecht kan. Bij Wille heb ik een omgeving gevonden waar er waardering is voor elkaar, waar we van elkaar mogen leren en niet onbelangrijk waar we erg met elkaar kunnen lachen. Dat ik daarbij ook nog eens mag doen wat ik ontzettend leuk vind en veel energie van krijg, namelijk mensen begeleiden in het vinden van de kracht in hunzelf is de kers op de taart. Ja het klinkt heel positief, maar ook ik heb wel eens een baaldag, die mag er gewoon zijn, ben tenslotte ook maar gewoon mens! Ik geloof enorm in “De kracht zit in jezelf.” Ook in mindere tijden blijf ik op zoek gaan naar mogelijkheden en de positieve kanten in volledig vertrouwen dat de kracht in mij zit. Bij Wille ben ik de begeleider en ondersteuner in de zoektocht naar de kracht in jezelf.

Mijn aanpak is begrijpend, creatief, positief, waar nodig confronterend en spiegelend, empathisch en stimulerend. Ik vind het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin je volledig jezelf kan zijn en je kunt gaan ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Feedback van mensen die ik heb begeleid is dat ik zaken goed kan verhelderen voor ze, pragmatisch en oplossingsgericht ben, met de nodige humor en inlevingsvermogen. Een prettige, respectvolle gesprekspartner met oprechte aandacht die in staat is om op een fijne manier een spiegel voor te houden”.

Tanja Huygens

Tanja is loopbaan- en reïntegratieadviseur bij Wille. Zij is jaren werkzaam geweest bij een commercieel bedrijf en heeft ruim 11 jaar als leerkracht basisonderwijs gewerkt. Haar interesse voor de mens breidde zij uit met een studie Toegepaste psychologie met specialisatie ontwikkelingspsychologie. Zij is geïnspireerd door de thema’s zoals levensloop, familiesystemen, rouw, ziekte en baanverlies. Tanja is zich gaan specialiseren in re-integratieprocessen.

“Mijn rol is om een warme verbinding met onze cliënten aan te gaan. Samen een mooie ‘reis’ te maken in ontwikkeling en inzichten die nodig zijn om weer optimaal klaar te zijn voor het leven in het algemeen en ook voor de arbeidsmarkt. Wij maken gebruik van diverse materialen waarbij heel zichtbaar wordt wat er speelt of waar belemmeringen zitten. Ook wordt de toekomst inzichtelijk. Soms komt er een verdiepende ‘tafelzandbak-opstelling’ voorbij, dan kijken we naar wat zich aandient in het menselijke systeem.

Zo nu en dan wandel ik met coachees en dan zet ik graag beelden uit de natuur in. Dit alles naast de mooie opzet van coachtools verdeeld in fasen, zodat we houvast en structuur hebben. Soms verrassen mensen zichzelf met de gedichten opdracht bijvoorbeeld. Wist je niet dat je zoiets moois kon maken! Trajecten bij Wille kunnen dus verrassen en inspireren. Ik ben oprecht trots op alle coachees die ik heb mogen begeleiden de afgelopen jaren. Iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden. Dat kan ook niet anders, want de achtergronden en verhalen die zij meenemen zijn immers uniek.

Als ik mensen hoop voor de toekomst hoor uitspreken en ze weer wat vrijer gaan bewegen dan weet ik dat ik ze (met een goed plan) met een gerust hart kan laten gaan”.

Cathelijne Lania

Als Friezin hoefde je mij niet uit te leggen dat Wille plezier betekent, maar als klant heb ik écht persoonlijk ervaren dat Wille diep in de genen van het bedrijf zit

“Wille Coaching benaderde ons voor een re-integratie plaatsing. Wat een match, geweldig gevonden. Bij A Beautiful Story maken wij sieraden in Nepal om zoveel mogelijk lucky jobs te creëren. De makers kunnen met hun talent hun leven op de rit zetten. We groeien snel, doen alles op ons gezond verstand, maar missen soms mensen met expertise.

 

Wille liet ons kennismaken met Irene. Een ervaren productmanager. In de fast fashion ontwikkelde ze heel veel sieradencollecties. Een beetje te veel. Daardoor was ze uitgevallen. Bij ons komt ze precies op het goede moment. We willen professionaliseren en onze collecties beter structureren. Zij helpt ons met deze klus en bouwt ondertussen haar uren op. Onze manier van bedrijfsvoering sluit veel beter aan bij haar persoonlijke waarden.

 

Het contact met Wille ervaren wij als heel plezierig. De coaches zijn enorm betrokken. Ze willen het beste voor zowel de nieuwe werkgever als de coachee. Als Friezin hoefde je mij niet uit te leggen dat Wille plezier betekent, maar als klant heb ik écht persoonlijk ervaren dat Wille diep in de genen van het bedrijf zit. Dat gun je iedereen.”

 

Falou Kassé

Naast het artiestenvak heb ik meerdere zijsporen onderzocht

Ik ben artiest en nadat ik een tijdje was uitgevallen wilde ik graag weer aan de slag gaan. Misschien als artiest maar misschien ook wel in een ander beroep. Voor het artiestenvak heb ik de opleiding HBO Bachelor of Arts voor behaald aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam en ik heb de nodige ervaring opgebouwd.

 

Mijn vraag was dan ook of er misschien andere koersen waren die ik kon gaan varen met mijn gevolgde VWO opleiding. Waar ik tegenaan liep was dat er in Nederland een cultuur heerst dat je een opleiding nodig hebt (of werkervaring) om aangenomen te worden in een bepaald vakgebied. Samen met Wille ben ik gaan onderzoeken wat ik zou willen en kunnen doen. Naast dit traject kwamen er ondertussen ook weer audities op mijn pad en ik ben tegelijk gaan auditeren. Bij producties werk je vaak in loondienst maar ook heel vaak als zzp-er.

 

Om deze reden ben ik zzp-er geworden. Ik heb daarom met de coach tegelijkertijd ook gewerkt aan mijn presentatie als ZZP’er. Hierin zijn ze bij Wille heel flexibel. Ze denken met je mee waar je op dat moment staat. Tijdens het traject, door de oefeningen en het sparren met de coach, werden dingen voor mij steeds duidelijker. Naast mijn vak als zanger, danser en acteur heb ik meerdere zijsporen onderzocht. Koersen zoals trainer en coach op de sportschool, spiritueel coach, zij-instromer in het onderwijs, leraar op een dansschool voor lessen als theater, zang en les aan kinderen en werken in de zorg heb ik allemaal onderzocht.

 

Ondertussen kreeg ik de mogelijkheid om op een cruiseschip als solozanger aan de slag te gaan, dit heb ik gedaan en daar ben ik blij om. Ik ga een yoga opleiding op Bali volgen en op dit moment volg ik een opleiding aan de spirituele & intuïtieve academie. Vroeger rende ik altijd weg voor mijn hooggevoelige kant maar in feite voel ik mensen juist heel erg aan. Daarom wil ik graag de spirituele kant combineren met mijn nuchtere kijk. Live coaching of intuïtief reader naast mijn werk als artiest.

 

Ik heb veel baat gehad bij het traject en vond het tegelijkertijd best pittig. Werken aan jezelf is hard werken want je moet het uiteindelijk zelf doen. Ik heb er veel van geleerd en had een hele goede klik met mijn coach. Zingen blijft mijn allergrootste passie maar het traject leerde me dat je meerdere koersen naast elkaar kunt varen.

Zernikepark 12, 9747 AN Groningen

Bereikbaar met OV. Gratis parkeren op eigen terrein.

Koperslagersstraat 76, 8601 WP Sneek

Bereikbaar met OV. Gratis parkeren voor het pand.

James Wattstraat 5, 8912 AS Leeuwarden

Bereikbaar met OV. Gratis parkeren op eigen terrein.

Leeghwaterstraat 25, 2811 DT Reeuwijk

Bereikbaar met OV. Gratis parkeren op eigen terrein.

Boerhaavelaan 40, 2713 HX Zoetermeer

Bereikbaar met OV. Gratis parkeren op eigen terrein.

Schipholweg 103, 2316 XC Leiden

Bereikbaar met OV. Gratis parkeren op eigen terrein.

Vasteland 78, 3011 BN Rotterdam

Bereikbaar met OV. Betaald parkeren bij Parkinggarage Westblaak.

Oude Middenweg 17, 2491 AC Den Haag

Bereikbaar met OV. Betaald parkeren op eigen terrein en in de garage.

Comeniusstraat 2A, 1817 MS Alkmaar

Bereikbaar met OV. Parkeren kan gratis in de parkeergarage onder het gebouw

Gezellige spreekkamer bij locatie Hilversum
Melkpad 2, 1217 KC Hilversum

Bereikbaar met OV. Parkeren kan gratis op 7 minuten loopafstand en betaald parkeren in nabijgelegen parkeergarages op 4-6 minuten loopafstand.

A. Hofmanweg 5A, 2031 BH Haarlem

Bereikbaar met OV. Parkeren kan in de parkeergarage op eigen terrein en is gratis.

Daalwijkdreef 47, 1103 AD Amsterdam

Bereikbaar met OV. Parkeren kan voor de deur en is gratis

Frè-tnel Huinink

Geen baan, geen huis en nu alles weer op de rit.

Via het UWV mocht ik een re-integratietraject gaan volgen. Ik zat best in een lastig parket: ik had geen baan en was dringend op zoek naar een woning. Tijdens het eerste gesprek met de reintegratieadviseur hebben we al heel veel dingen op een rij gezet wat heel fijn was. Ze adviseerde mij om eerst aan de slag te gaan met mijn financiën en een vaste baan te zoeken. Tegelijkertijd had ik het geluk dat ik een woning toegewezen kreeg in Rotterdam. Mijn re-integratieadviseur was een hele goede coach en ze had echt plezier in haar werk. Ik heb een aantal assessments gedaan en daaruit kwamen mijn kwaliteiten en valkuilen naar voren. Met ondersteuning van Wille ben ik gaan solliciteren. Ik heb nu een hele leuke baan: ik ben bode bij de gemeente Rotterdam. Ik werk veel met de burgemeester en de wethouders. Omdat het werk zo goed bevalt volg ik nu de opleiding tot kamerbewaarder. Als ik deze opleiding heb afgerond kan ik de persoonlijk assistent van de burgemeester vervangen en zorg ik ervoor dat zijn drukke agenda volgens plan verloopt. Ik kwam uit een hele lastige situatie maar ik zie de toekomst nu zonnig in!