Werkfit maken

Samen met het UWV heb je besproken dat het nog te vroeg is om een betaalde baan te zoeken. Het is echter goed om nu alvast naar de toekomst te kijken en te onderzoeken wat jij nodig hebt om op termijn terug te keren naar de arbeidsmarkt. Wille kan je daarbij helpen. Samen met een persoonlijke coach ga je aan de slag. Je onderzoekt welk werk nog wél bij jou past. Je gaat aan de slag om je zelfvertrouwen te versterken of je werkt met onze personal trainer bijvoorbeeld aan je fysieke conditie. Het is maar net wat jij nodig hebt. Ook hebben we een programma waarbij je onderzoekt of zelfstandig ondernemerschap iets voor jou is. Het UWV onderscheidt 3 onderdelen in het Werkfit Traject: Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit, oriëntatie op de arbeidsmarkt en het versterken van werknemersvaardigheden. Hieronder zetten we op een rij wat er binnen die onderdelen allemaal mogelijk is.
Klanttevredenheidscijfer:

8,5

Werkfit maken

Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Door gebeurtenissen zoals ziekte of ontslag kan het zijn dat je weerbaarheid op mentaal gebied een knauw heeft gekregen. Tijdens dit deel van het traject werken we aan het versterken van zelfvertrouwen en het verbeteren van het zelfbeeld.

Oriëntatie op de arbeidsmarkt

Wanneer je langere tijd niet gewerkt hebt is het soms lastig te bedenken welke functie nog bij je past. ‘Welk werk kan ik nog wél doen rekening houdend met de situatie waarin ik me nu bevind’ is een vraagstuk dat wij dagelijks met mensen onderzoeken en oplossen.

Versterken werknemersvaardigheden

Wanneer je langere tijd niet gewerkt hebt, is het soms een uitdaging om weer terug te gaan naar een regulier werkritme.  Het derde onderdeel van het Werkfit traject is het ‘versterken van de werknemersvaardigheden’. 


Wil je vanuit jouw uitkering aan de slag als zelfstandige?

 Wille heeft een programma op maat voor mensen met dit doel. We bekijken wat er nodig is om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten. We onderzoeken de markt om te kijken of er voldoende vraag is naar jouw product of dienst. 

Kyra van Hoof

Van commercieel projectmanager naar een functie die veel meer voldoening geeft.

Toen ik net 30 was werkte ik in loondienst als commercieel projectmanager. Bij de loondienst functie werkte ik 70 uur per week zonder voldoening en zat ik niet op mijn plek waardoor ik overspannen raakte. Ik werd vroeger eigenlijk gelokt om carrière te maken. “Je moet financieel zelfredzaam zijn en carrière maken .” Maar de hele wereld hoeft toch niet op z’n tenen lopen?

De coaches van Wille hebben me geholpen om erachter te komen wat beter bij mij past. Ook kwam ik erachter dat mijn drijfveren niet overeenkwamen met het werk dat ik deed. Ik was heel goed in het werk, alleen ik vond het niet leuk. Die commerciële wereld paste helemaal niet bij me. Ik wilde zelfstandig zijn, ambulant werken en mijn werktijden zelf kunnen bepalen.

Wille werkt in veel verschillende steden in Nederland. Er is altijd een coach bij jou in de buurt!